HTML

tourbillon

WOOHOOO… megtaláltad a luxus-cooltúra online galériáját! Ez a luxus, a stílus és a kreatív gondolatok magazinja és persze azoké, akik mindezeket kedvelik… www.woohooo.hu

Köszi, hogy lájkoltál minket!

Friss topikok

A legkomplikáltabb luxusórák 2012-ben

tourbillon 2013.04.29. 09:00

11.jpg

A rendkívül komplikált óraszerkezetek évszázados idővonalára, melyen méltán foglalnak helyet olyan korábbi mérnöki műalkotások, mint az A. Lange & Söhne Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar, a Jaeger-LeCoultre Duomètre à Sphérotourbillon, a Harry Winston Opus 12 vagy éppen az IWC Portuguese Sidérale Scafusia, idén is kerültek fel kiemelkedő mechanikus innovációk. Ezek közül szemezgettünk…

Az Original Grande Cosmopolite Tourbillon a Glashütte manufaktúra egyik legbonyolultabb szerkezetű időmérője. Ez az egyetlen, mely egyszerre képes magában foglalni az öröknaptár és világidő (mind a 37 zóna) funkciókat az úgynevezett „flying”, azaz „repülő” tourbillonos mechanikával.

22.jpg

Az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező órásműhely, a Blancpain a Villeret Calendrier Chinois Traditionnel modelljével sokkolta az óragyűjtőket. A kifejezetten kínai piacra szánt darab, mely az öröknaptáros funkciót a keleti ország hagyományaihoz igazította, a maga nemében első a világon. A luxusóra a sárkány évének kijelzésén túl természetesen Gergely-naptár szerint is mutatja a pontos időt.

33.jpg

A Bulgari, mely nem feltétlenül extrém bonyolult szerkezetű luxusórái révén vált ismertté, Daniel Roth féle Carillon Tourbillon különlegességével felkerült a „legütősebb” órák listájára. Legütősebb olyan értelemben is, hogy három-kalapácsos percismétlős mechanikájával (perc, óra és negyedóra) a legbonyolultabb házon belül fejlesztett szerkezete a luxus-ékszermárkának.

44.jpg

Első ránézésre - és valószínű másodikra is - a Greubel Forsey GMT okosórája tűnik a legkomplikáltabb luxusórának valamennyi közül. Az extrémebb időleolvasási élményt nyújtó szerkezet elnevezése érdekes módon csak a GMT funkciót emeli ki az összes közül. Ezen a hasznos elemen kívül a Robert Greubel és Stephen Forsey duó alkotta különlegesség nyolc óránál nap/éj indikátorral és egy ferde, 24 másodperces tourbillonnal is büszkélkedhet.

Forrás: WOOHOOO

Címkék: luxus svájci óra luxusóra Blancpain Bulgari Glasshütte Greubel Forsey legkomplikáltabb

komment

süti beállítások módosítása