HTML

tourbillon

WOOHOOO… megtaláltad a luxus-cooltúra online galériáját! Ez a luxus, a stílus és a kreatív gondolatok magazinja és persze azoké, akik mindezeket kedvelik… www.woohooo.hu

Köszi, hogy lájkoltál minket!

Friss topikok

Riszpekt, ez most a világ legvékonyabb luxusórája - Piaget Altiplano 900P

tourbillon 2013.12.15. 21:26

 

Vékony, vékonyabb, legvékonyabb… Elképesztő, hogy mi mindent tudnak a Piaget órásmesterei egy pár milliméter vékony karóra tokjába rejteni.

Az ultravékony luxusóráiról jól ismert svájci időmérő- és ékszermanufaktúra Altiplano 900P modelljével önmagát, saját mérnöki bravúrjainak sorozatát múlta felül ismét. Az újdonság finoman kidolgozott tokjával együtt lett 3,66 mm „vastag”, így most jelenleg ez számít a legvékonyabb mechanikus luxusórának a piacon. Karcsúbb még a Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Jubilee alkotásánál is…

A jövőre 140 éves luxusmárka 1957-ben rukkolt elő a Calibre 9P-vel, ez volt az első szupervékony, mindössze 2 mm-es kézi-felhúzós mechanikája. Ezt követte 1960-ban az automata Guinness-rekorder, a Calibre12P szerkezet, mely pontosan 2,3 mm vékonyra sikeredett, valamint az óragyártás egyik legszebb és legvékonyabb tourbillonos alkotása, a három titánhidas Caliber 600P a maga 3,5 mm-es karcsúságával.

Az Altiplano 900P 48 órás járástartalékra képes szerkezete és fehérarany tokja mondhatni egy egységet alkot. Csak így lehetett elérni ugyanis, hogy a komplex architektúra 145 apró alkatrésze - néhol a számlap és a hátlap integrált részeként - de elférjen a 38 mm-es átmérő alatt. Az újdonság nagyjából 20 ezer dollár körüli áron fog majd a Piaget vitrinjeibe kerülni.

Forrás: WOOHOOO

Címkék: luxus svájci óra luxusóra legvékonyabb Piaget

komment

süti beállítások módosítása